TP Vision - Ghent

New headquarters for TP Vision in Ghent

TP Vision was created in 2011 by joining the Television activities of Philips and TP. Not only was a new organisation chart established, TP Vision decided to leave the previous production facilities in Bruges and to move to a new office building at the Technologie Park in Ghent. The new facilities had to support the corporate identity of an innovative technology company.

Already from the start of the project TP Vision and the Philips CRE department were supported by PROCOS.

A program of requirements with the needs of the new organisation was established: the location, the building, the lab space, the workstations, the storage rooms, the flows for logistics, the technical installations, the data centre, etc. Based on this program of requirements, investors, developers and real estate agencies proposed different projects. PROCOS supported TP Vision in the decision making process and during the contract negotiation with the landlord.

PROCOS supported TP Vision during the building process and was in charge of:

  • Stacking & blocking
  • Space planning
  • Development of the new office environment
  • Design of the workstations
  • Interior design
  • Communication
  • Project management

Surface: 6.500 m²